Windsurfen

Windsurfen

Voor windsurfers bestaat er geen betere plek dan Lac Bay, aan de oostkust van Bonaire. Vooral de grote windzekerheid en de beschutte baai met ondiep water zorgen ervoor dat deze plek zo populair is geworden, zowel onder beginners als professionele windsurfers.

Hoewel er ook andere plaatsen zijn waar je kunt windsurfen op Bonaire, zijn alle surfshops en de meeste windsurfers hier verzameld en deze zorgen voor een super relaxte atmosfeer.

Lac bay, beschermd door de regels van het Bonaire Marine Park, heeft prachtig turquoise kleurig water en een heerlijk wit zandstrand. De oppervlakte is zo’n 8 KM2 en er is vrijwel geen boot verkeer. Dus: ideaal om je helemaal te laten gaan! Hang loose!

Beginners hebben in Lac Bay het voordeel van het ondiepe water, wat ook zeer kalm is. Mocht je niet meer kunnen terugkomen: gewoon afstappen en terug lopen!
De meer ervaren of professionele windsurfers gaan verder weg in het donkerblauwe gedeelte van Lac Bay, waar de wind iets sterker is.

Lac Bay is één van de mooiste plekken die Bonaire te bieden heeft. Het gebied is sinds de opname onder de bescherming van het Bonaire Marine Park tot recreatiegebied verklaard. Er mag niet (meer) gebouwd worden.

Op Sorobon Beach zijn 2 duikshops: Jibe City en Bonaire Windsurf Place. Zij verhuren top materiaal en bieden alle niveau’s van opleiding aan.

Er is een wind-sterk seizoen van half december tot en met augustus, en een wind-rustig seizoen van september tot half december. In het wind-rustige seizoen vinden zeilboot- en windsurf-races plaats. Enige malen per jaar worden op Bonaire professionele windsurf-races gehouden.

Tropicana Apartments biedt graag een compleet windsurf-pakket aan tegen een gereduceerde prijs!

Windsurfen op Bonaire