Snorkelen

Snorkelen

Wist je, dat er wereldwijd meer snorkelaars dan duikers zijn? Ook op Bonaire komen meer snorkelaars dan duikers, dus dat bewijst dat je niet hoeft te duiken om van onze prachtige onderwater wereld te genieten.

Als je kunt zwemmen, hoef je alleen maar een duikbril met snorkel op te zetten en je kunt direct de prachtige koralen en vissen bewonderen. Je zult zonder moeite blijven drijven en het gedrag van de verschillende wezens op het rif bewonderen. In de zee van Bonaire komen geen gevaarlijke dieren voor, maar aanraken is verboden, om de natuur te beschermen. Het aanraken van bijvoorbeeld koraal kan afbreken tot gevolg hebben, dus niet doen!

Snorkelen is super voor de hele familie, het maakt niet uit hoe oud je bent. Pas wel op dat je niet verbrandt door een waterproof zonnebrandcrème te gebruiken en het beste niet tussen 12:00 en 16:00 te gaan snorkelen.

Een heel spectaculaire ervaring is het nacht-snorkelen. Alles is anders ’s nachts. Voor het nacht-snorkelen heb je een speciale lamp nodig, die je bij de meeste duikscholen kunt huren. Bewonder de ’s nachts actieve dieren of slapende vissen!

Roland en Irene helpen je graag verder met insider-tips over de mooiste snorkelplaatsen van Bonaire!

Snorkel tips

Als je kunt drijven, kun je snorkelen. In het rustige Bonairiaanse zeewater zul je het niet moeilijk vinden te blijven drijven, omdat het zoute water je aan de oppervlakte houdt. Mocht je nog twijfels hebben, probeer het uit op een strandje met een zandbodem en probeer op je rug te drijven. Natuurlijk snorkel je niet op je rug, dus als dit gelukt is: sta op, zet je duikbril op, leg je gezicht in het water en adem door je snorkel.

Voor beginnende snorkelaars is het soms een beetje wennen aan het ademen door de snorkel, maar na een beetje oefening zul je merken dat het eigenlijk vanzelf gaat!