Over Bonaire

Over Bonaire

Bonaire ligt in het zuiden van het Caribisch gebied op 12 graden ten noorden van de evenaar, ver buiten het bereik van de orkanen. Als nieuwste Nederlandse gemeente is het de woonplaats van ongeveer 15,000 mensen en bijna net zoveel flamingo’s.

Bonairianen staan bekend als de vriendelijkste mensen in het Caribisch gebied. De meeste Bonairianen zijn van Afrikaanse afstamming, met Nederlandse en Portugese invloeden. De Engelse taal wordt door vrijwel iedereen gesproken.

De gemiddelde temperatuur op Bonaire bedraagt zo’n 28 graden en de zon schijnt vrijwel elke dag. De warmte is goed te verdragen omdat er bijna altijd een verkoelende oostenwind waait.

Wilde geiten en ezels lopen overal vrij rond, op zoek naar eetbaar groen.
Luidruchtige groene papegaaitjes vliegen heen en weer en zitten op de toppen van de cactussen. Op de grond zijn grote leguanen en kleine hagedissen te zien.

Bonaire’s karige landschappen staan in schril contrast met haar spectaculaire onderwater wereld, vol met kleurige koralen en exotische vissen. Door een streng beheer van het onderwaterpark, is Bonaire een favoriete bestemming voor duikers en snorkelaars geworden. De constante wind maakt Bonaire tot een ideale bestemming voor surfers, kiteboarders en zeilers.

Het toerisme en de zoutwinning zijn de pijlers van de Bonairiaanse economie. In het noorden ligt een kleine opslagterminal voor aardolie. Supermarkten en andere winkels zijn voldoende aanwezig en meestal op korte afstand van de hotels.

Het dineren in één van de vele goede restaurants op Bonaire is een culinaire ervaring. Er is een ruime keus uit verschillende internationale keukens of natuurlijk de uitstekende Bonairiaanse keuken. De prijzen zijn aangenaam. Gemakkelijke kleding is voldoende voor het nachtleven van Bonaire. Er zijn verschillende bars, terrassen en zelfs een casino. Elke dag is er wel ergens livemuziek te horen.

Voor meer informatie zie ook: www.infobonaire.com