Onder water

Onder water

De prachtig blauw gekleurde Caribische zee is de grootste attractie op Bonaire. Snorkelaars, duikers, windsurfers, kiteboarders, zeilers en zwemmers brengen vele uren op of in de zee door. Bonaire’s riffen en zee zijn tot op een diepte van 60 meter beschermd, evenals het kort voor de kust liggende eilandje Klein Bonaire.

Stinapa en het Bonaire Marine Park werken dag en nacht aan de bescherming van deze prachtige natuur en informeren zowel bezoekers als bewoners van Bonaire over de beste manieren om de natuur te beschermen. Zo is het verboden voor anker te gaan op Bonaire en zijn er voor de duikboten speciale boeien gelegd. Voor de bezoekende (zeil-) boten zijn speciale aanlegplaatsen gemaakt. Er wordt veel onderzoek gedaan op Bonaire. Enkele recente onderzoeken zijn de mangroven van Lac Bay, de bescherming van de conch en verschillende onderzoeken naar de visstand en de toestand van de koraalriffen.

Eenmaal onder water, heb je een goede kans de bewoners van de riffen te bekijken.
Zo zie je bijvoorbeeld zeepaardjes, frogfish, morenen, schildpadden, vissen in alle kleuren of wat de denken van een octopus? Vraag bij ons of in de duikschool waar je deze kunt vinden, maar bedenk: niets aanraken!

Klein Bonaire’s stranden bieden de Hawksbill en Loggerhead schildpadden ideale condities om hun nesten te maken en eieren te leggen. Ook de Green en Leatherback schildpadden kun je tegen komen, maar deze maken geen nesten op Bonaire. Bij een bezoek aan Klein Bonaire (of een van de zandstranden op Bonaire zelf) wel even uitkijken waar je loopt. De nesten, die soms door de natuurorganisaties gemarkeerd zijn, kunnen worden beschadigd als er over heen gelopen wordt.